YAC bashkëpunon në projektin “Nuk ka demokraci me një gjini”

nuk_ka_demokraci_me_nje_gjini

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) dhe Organizata Rinore “Change” kanë bashkëpunuar me OJQ “Merita” në projektin ‘Nuk ka demokraci me një gjini’.

Projekti ka të bëjë me lirinë e të votuarit të gruas.

Blerita Korça, sekretare e përgjithshme e YAC-se, deklaroi se gruaja duhet të vendos për vete dhe të ndikojë politikisht në zgjedhje.

“Gruaja është ajo që lind çdo votues, andaj si e tillë, gjithmonë ka të drejtë të vendos vete”, tha Korça.

Ajo foli edhe për parregullsitë në zgjedhje ku i mohohet liria e të votuarit të gruas.

“Nga përvojat e mëhershme, kemi parë se në shumë vendvotime, e sidomos nëpër fshatra, ekziston fenomeni i ashtuquajtur “Votim familjar”. Kjo nënkupton që burri i shtëpisë, pos për votën e tij, vendos edhe për votën e gruas së tij e më gjerë” shtoi Korça.

Në fund, ajo i bëri apel të gjithë kryefamiljarëve dhe gjithë votuesve t’i lënë të lirë ‘gjininë e butë’ të vendosin vetë.

“Shpresoj që në keto zgjedhje të mos përsëriten parregullësi të tilla, dhe i bëj thirrje të gjithëve që mos t’i bëjnë presion femrave gjatë votimit. Shpresoj që edhe projekti ‘Voto dhe Vëzhgo’ do ta luaj rolin e vet për të ndikuar edhe në këtë temë”, përfundoi Korça.

Projekti ‘Nuk ka demokraci me një gjini’ është realizuar nga OJQ “Merita” në bashkëpunim me Qendrën e Aktivizitmit të Rinisë (YAC) dhe Organizatës Rinore “Change”.

One Response to “YAC bashkëpunon në projektin “Nuk ka demokraci me një gjini”

  • Groo dissB:easchera, acho que vc entendeu errado. Os treinadores não erão alugados do fabricante ou das FFAA da Coréa do Sul, Itália ou Rússia. Eles serão comprados, novos, por uma empresa que, por sua vez, venderá horas de voo para a Força Aérea de Israel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *